Не преставам да се учудвам колко общо има нашата и турската

...
Не преставам да се учудвам колко общо има нашата и турската
Коментари Харесай

Турски пълнени чушки- след тази рецепта няма да вкусите друго

Не преустановявам да се удивлявам какъв брой общо има нашата и турската кухня . Оказва се, че пълнени чушки наистина съществуват и при тях и рецептата им е в пъти по- вкусна  ! Рецептата ми беше донесена от другар, който постоянно ходеше да почива в гореща страна и се срещаше с локалните там. Сега приготвям единствено по този начин пълнените чушки !

Най-добрите подправки за потребление са магданоз и кориандър. Но никой не не разрешава да експериментирате и да добавяте други. Не пропускайте да опитате да сервирате ястието с кисело мляко. Ще се окаже доста извънредно и вкусно!

Съставки

чушка 8 бр.

Домати 2 бр.

Морков 1бр.

Телешка кайма 400 гр

Ориз 100 g

Вода 150 мл

Сол 0,5 ч.л.

дафинов лист 1

подправки на усет

Слънчогледово олио на усет

Черен пипер (смлян) на усет

Червен пипер на усет

 

Подготовка

Обелете и настържете морковите на едро ренде, нарежете лука на кубчета. Загрейте растително масло в тиган, изпратете лука там и запържете до полупрозрачност. След това прибавете морковите и варете още 2 минути.
Изсипете каймата в тигана и я запържете със зеленчуците за 2-3 минути. Сега прибавете измития авансово ориз, разбъркайте, прибавете сол, черен пипер и червен пипер. Налейте вода, разбъркайте, покрийте и оставете да къкри, до момента в който оризът се сготви – към 10-15 минути. Към пълнежа прибавете нарязани подправки


Изчистете чушките и отстранете семената. Нарежете доматите на колелца. Напълнете чушките с плънката, като ги „ покриете “ с комат домат. Поставете върху намазнена тава за печене.


Намажете чушката с растително масло и прибавете малко вода. Печете 50 минути на 180 ° С. Не пропускайте момента, в който пиперът стартира да кафенее, полейте го с няколко лъжици от сокът от тавата за печене, покрийте с фолио и гответе в допълнение.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР